Wat is Quadit?

Quadit is 15 jaar geleden ontstaan binnen de hotelsector. Door de opkomst van reviewwebsites kwam de kwaliteit binnen de hotellerie onder een vergrootglas te liggen. Een manier om goed te meten wat het team (met name housekeeping) aan kwaliteit leverde was er niet voldoende. Zeker wanneer een hotel zijn housekeeping uitbesteedt zijn slechte reviews vaak een vertroebelende factor in de samenwerking tussen hotel en leverancier.

Hoe werkt het?

Quadit stelt met u één of meerdere checklists op. Elke onderdeel van deze checklist geven we een waarde: hoe belangrijk is dit onderdeel in de totaliteit van de checklist? Dat bepaalt uw eindscore. Door op vaste tijden op de dag / in de week te meten krijgt u trends te zien. Aan deze trends kunt u afleiden of uw kwaliteit verbetert of verslechtert.

Daarnaast kunt u ook snel zien wat ervoor zorgt dat er een trend naar boven of beneden is. Zijn er steeds dezelfde onderdelen waar men niet scoort, of zijn het menselijke factoren? Mogelijk moet er opleiding worden verzorgd voor de verbetering van bepaalde kwaliteiten?

Techniek

Achter het systeem van Quadit gaat een handige website (voor beheer, rapportage en inrichting) schuil. Elke gebruiker krijgt zijn eigen unieke inlog. Via deze website of via de handige mobile app (Apple & Android) kunnen ze de controles uitvoeren. Een internetverbinding is zelfs geen vereiste: Quadit houdt de metingen vast tot ze klaar zijn om te uploaden.

Starten met Quadit?

Als uw wilt starten met Quadit verzorgen wij voor uw team op 1 of meerdere locaties in Nederland en België een trainingsmoment. Tijdens deze training gaan we live metingen uitvoeren om het systeem goed onder de knie te krijgen.

Wilt u ontdekken of Quadit iets voor uw organisatie is?

Neem contact met ons op

Vraag een product demo